Live Diamond Approach weekend 19 –20 oktober

nieuws

Live Diamond Approach weekend 19 –20 oktober 2024 in Zutphen met Anna Maria Roos & Carine Verveld 

“There isn’t really freedom as long as we live in the shadow and tyranny of the superego.” A.H. Almaas

Werken aan jezelf roept verzet op van je superego ofwel innerlijke criticus.
Vanuit het perspectief van de Diamond Approach is het superego een innerlijke structuur die de expansie van je bewustzijn en je levenskracht blokkeert. Deze structuur ontwikkelt zich in je jeugd als een manier om je te leren handhaven in je gezin, met je ouders en op school. Het superego blijft functioneren, ook als je allang volwassen bent. Daar zit nu net het lastige van het superego; jezelf openen voor verandering roept onmiddellijk een aanval van superego op. Bij het oude blijven lijkt veiliger dan doelwit te worden van je zelfkritiek. Zo is je superego een grote onderdrukker van je groei, je energie en levendigheid.

We onderzoeken het ontstaan van je superego, zodat je je superego beter leert kennen, je er bewust van wordt als het je aanvalt en je manieren leert om er vrij van te raken. Zo ga je de essentie van wie je bent directer ervaren en kun je er meer uitdrukking aan geven in je dagelijks leven. Je levenskracht komt weer vrij.

In dit weekend werken we met inquiry, een belangrijke methode van open zelfonderzoek in het werk van de Diamond Approach. Daarnaast maken we gebruik van meditatie, lichaamswerk, expressie en creativiteit. 

Voor wie
Voor iedereen die last heeft van zijn of haar superego en er graag mee wil leren werken, en nieuwsgierig is naar het werk van de Diamond Approach. Of je bent al student van de Diamond Approach en je wilt meer aandacht geven aan het werken met je Superego.

Locatie en kosten
Centrum Volledig Leven, Hanzeweg 6, 7202 CG Zutphen. De kosten voor het weekend zijn €225.

Anna Maria Roos is student in de Diamond Approach sinds 2005 en teacher sinds 2021: “bij mijn optredens moest ik voorbij een onzichtbare grens van m’n superego, die wilde dat het zingen wel erg goed moest zijn. Daardoor leerde ik ‘optreden’ zowel tegen het superego als ‘on stage’.” Zie ook: https://www.diamondapproach.org/user/4004

Carine Verveld student in de Diamond Approach sinds 2004 en teacher sinds 2021; “ik werk graag met het superego dat als een addertje onder het gras af en toe toch weer enig gif weet te spuien en me op een verkeerd been kan zetten. Gelukkig heb ik het steeds sneller door.” Zie ook: https://www.diamondapproach.org/user/3841

Nadere info en aanmelden
Anna Maria Roos annamariaroos@hetnet.nl, 06 53 85 88 76, Carine Verveld carineverveld@icloud.com, 06 297 38 727.